Απεντόμωση κουνουπιών

Απεντόμωση κουνουπιών

Mr Pipe Απολυμάνσεις-Απεντομώσεις Leave a Comment

Απεντόμωση κουνουπιών σε μονοκατοικία, διαμέρισμα και επαγγελματικό χώρο.

Απεντόμωση κουνουπιών γίνεται κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες. Ο ενοχλητικός αυτός επισκέπτης εμφανίζεται κυρίως τους μήνες του καλοκαιριού. Τα κουνούπια είναι επικίνδυνα για την υγειά μας καθώς μεταφέρουν ιούς.

“Το κουνούπι είναι δίπτερο έντομο της οικογένειας Culicidae με 3.500 περίπου είδη ανά τον κόσμο. Θεωρείται, ως ζώο, ο νούμερο ένα φονιάς ανθρώπων παγκοσμίως[2].„ (πηγή wikipedia)

Τα κουνούπια εκτός από τα ενοχλητικά τσιμπήματα τις αλλεργίες και την αϋπνία που προκαλούν, μπορούν να μεταδώσουν στον άνθρωπο επικίνδυνες ασθένειες όπως κίτρινος πυρετός, ελονοσία, εγκεφαλίτιδα κ.α.

Για την αντιμετώπιση κουνουπιών επιβάλλεται συστηματικός ψεκασμός αντικουνουπικών. Ειδικά σε περίπτωση ύπαρξης εστιών ανάπτυξης τους. Όπως είναι τα στάσιμα νερά, ο κήπος και το γκαζόν.

Επίσης, γίνονται ψεκασμοί στις βεράντες, τους εξωτερικούς χώρους και όπου αλλού εντοπίζεται αυξημένη παρουσία κουνουπιών.

Καταπολέμηση – Αντιμετώπιση των κουνουπιών

Ψεκασμοί με οικολογικά ΜΗ τοξικά σκευάσματα. Κατάλληλα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια!

Η πλήρης εξάλειψη τους είναι πρακτικά αδύνατη λόγω της ταχύτητας αναπαραγωγής τους και της ικανότητας τους να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις. Παρόλα αυτά η τακτική χρήση ψεκασμών θα σας εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την απομάκρυνση τους.

“Τα κουνούπια ερεθίζονται και προσελκύονται από την κίνηση, από τη σωματική θερμότητα, από την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται με την αναπνοή. Το σφύριγμα που κάνουν προέρχεται από το συγχρονισμένο τους φτερούγισμα. Παρασύρονται εύκολα από τον άνεμο και έτσι μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις.„ (πηγή wikipedia)

Κουνούπια τέλος λοιπόν ! για την προστασία και ηρεμία του χώρου μας !

Μύθοι και αλήθειες για τα κουνούπια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *