Παγωμένοι Σωλήνες

Προστατέψετε τις σωληνώσεις του σπιτιού σας από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες!

Mr Pipe Ενημέρωση Leave a Comment

Παγωμένοι Σωλήνες

Για να αποφευχθεί το πάγωμα των σωληνώσεων στο σπίτι, το γραφείο την αποθήκη και οποιοδήποτε άλλο χώρο θα πρέπει να μεριμνήσουμε για τα εξής:

Αρχικά πρέπει να μάθουμε  πού βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας ή οποιουδήποτε άλλου χώρου μας αφορά. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός αλλά και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.

Ελέγχουμε τους διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν για να βεβαιωθούμε ότι λειτουργούν ομαλά. θα πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι ο ρολόι παραμένει στεγνό και ότι προστατεύετε από τα νερά τις βροχής, το χιόνι αλλά και από οποιαδήποτε άλλη διαρροή νερού.

Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.

Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια. Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

Η μόνωση προστατεύει τους σωλήνες από τις ακραίες θερμοκρασίες.

Οι εξωτερικοί σωλήνες όπως για παράδειγμα οι σωληνώσεις του ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών αλλά και οποιαδήποτε άλλοι σωλήνες που μπορεί να βρίσκονται εξωτερικά από τους χώρους του κτίσματός ή βρίσκονται θα πρέπει να είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Σε περίπτωση που πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Παγωμένοι Σωλήνες

Σταθερή μίνιμουμ θερμοκρασία χώρου.

Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Για να μην παγώσουν οι σωλήνες…

Κατά τη διάρκεια του παγετού αν είστε στο σπίτι και ειδικότερα το βράδυ που οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ χαμηλά θα πρέπει να κλείσετε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και να αδειάστε το νερό από το σύστημα. Εναλλακτικά αφήστε μια βρύση να στάζει στο κύκλωμα ζεστού νερού.

Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.

Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κλπ.).

Αν παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης

Παγωμενοι σωληνεςΚλείστε αμέσως τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού του σπιτιού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Αν συνεχίζει να λειτουργεί («γράφει») τότε υπάρχει διαρροή στο δίκτυο. Κλείστε το διακόπτη της κεντρικής παροχής και καλέστε υδραυλικό.

Αν αποφασίσετε να ξεπαγώσετε τους σωλήνες, αρχίστε από το μέρος του σωλήνα κοντά στον διακόπτη ώστε η θερμοκρασιακή μεταβολή να είναι σταδιακή. Αν δεν έχετε αποτελέσματα επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό.

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να ξεπαγώσετε τους σωλήνες. ΜΗΝ ρίξετε καυτό νερό καθώς αυτό θα προκαλέσει ρωγμές στους σωλήνες.

Ελέγξτε αν έχουν βραχεί ή διατρέχουν κίνδυνο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ώστε να τις απομονώσετε.

 

apofraxeis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *